Lynn

#1

Biografi

Lynn anslöt till klubben den 7 april 2014 från engelska Chelsea Ladies och har sedan dess haft en stabil plats mellan stolparna i skånska Vittsjö.

Född och uppvuxen i kanadensiska Brampton, södra delarna av Ontario, började hon sin fotbollskarriär i Fort Wayne Mastodons. Det fortsatte sedan till Fort Wayne Fever (2007-2008) för att året därpå spela i semi-professionella FC Indiana. En säsong där hon enbart släppte in två mål i grundserien för North American W-League.

Ryktet ekade i fotbollsvärden om den bollstoppande spelaren, vilket medförde en flytt till Scottish Women’s Premier League och proffskontrakt skrevs med Hibernian Ladies. Säsongen därpå blev hon framröstad som ligans spelare (Players’ Player of the Year Award). Samtidigt gjorde hon sin seniordebut i skotska landslaget mot Schweiz i juni 2010.

Det var även i skotska Hibernian Ladies (2009-2014) som hennes karriär tog ordentlig fart för att under 2013 lånas ut till engelska Chelsea Ladies på ett korttidskontrakt. Efter säsongen anslöt hon till Vittsjö GIK Hässleholm, till en början på ett treårskontrakt, men det skulle snart förlängas.

Resten är historia. Inte minst värt att notera att hon deltog i vittsjöutgåvan som tog lilla silvermedaljen med sin tredjeplacering i OBOS Damallsvenskan år 2019.

Fakta

Födelsedag

22 oktober, 1985

Nationalitet

Kanada

Position

Målvakt

Anslöt till klubben

7 april, 2014

Instagram
@slynn1022
Twitter
@lynns01
Produkter i din varukorg: