Tung förlust mot FC Rosengård

En sann rödblå Vittsjösupporter hoppas och tror såklart att Vittsjö ska kunna rubba serieledarna FC Rosengård på hemmaplan på en regntung matta på Vittsjö IP. Så blev inte fallet. Lika naivt förhoppningsfulla vi var innan, lika artigt bugar och bockar vi för Sveriges i särklass bästa lag efter matchen. 0-4 talar sitt tydliga språk, FC Rosengård är helt enkelt i en klass för sig detta året.

Vittsjö startar de inledande minuterna piggt och skapar redan efter ett par minuter en dubbelhörna som tyvärr inte resulterade i någon farlighet då båda hörnorna var för lågt slagna. Allt eftersom äter sig Rosengård mer och mer in i matchen och föga oväntat är det också bortalaget som är det spelförande laget. Vittsjö gör absolut en bra första halvlek och försöker verkligen spela sig fram genom ett stabilt Malmölag. Man hittar vid ett par tillfällen Clara i djupled men åter igen saknas det sista lilla extra i Vittsjös anfallsspel. 

Det tog 28 min innan Ria Öling hittade nätmaskorna bakom Sabrina i målet. Som ett brev på posten skickade sedan Sanne Troelsgaard in 0-2 ca 8 min senare och uppförsbacken var plötsligt brantare än Mount Everest för Vittsjö. Som sagt, Vittsjö gör absolut en fullt godkänd första halvlek, en halvlek som är riktigt bra och räcker långt mot alla andra lag i OBOS Damallsvenskan.

Inför andra halvlek gör Vittsjö ett byte där Briana Campos byter ut och en mer offensiv Tove Almqvist byts in. Ungefär samma scenario får vi bevittna i andra halvlek, Vittsjö gör en stabil och bra insats men Rosengård gör mål. Sanne Troelsgaard gör 0-3 innan Mimmi Larsson fastställer slutresultatet till 0-4. Det hjälpte alltså inte att tränarna Mårtensson/Bergström satsade på ett trippelbyte i mitten av andra halvlek.

För att rubba ett fantastiskt starkt lag som FC Rosengård med otaliga landslagsspelare och OS-silvermedaljöser i laget krävs det där lilla extra. Alla spelare måste ha årets hittills bästa dag, studsarna måste gå rätt, domaren måste blåsa på rätt håll, nedförsbacke och vinden i ryggen i bägge halvlekar. Skämt åsido, det är dock ungefär så det känns att möta FC Rosengård 2021, ett otroligt stabilt lag som är sjukt starka över hela banan. Man beundras faktiskt av deras passningsspel och individuella skicklighet. 3 passningar från eget straffområde till ett friläge i anfall är en omställning som det är svårt, för att inte säga omöjligt att värja sig mot.

Så sammanfattningsvis fotbollsvänner, hatten av för Sveriges bästa lag och beröm och applåder till ett Vittsjö som står upp bra och försöker matcha FC Rosengård i 90 min. Nu repar vi mod i drygt en vecka innan vi tar emot Eskilstuna lördag den 4 sept. Väl mött då alla rödblåa supporters som denna kväll uppmättes till 325 st.

Kämpa på Röd och Blå
Forza Vittsjö

Vid pennan,
Daniel Johnsson

Inför FC Rosengård

Såhär en match in i andra delen av säsongen 2021 är det dags för höstens kanske största utmaning på Vittsjö IP. Malmölaget FC Rosengård gästar IP och de gör det som serieledare med hela 9 poäng, i en något haltande tabell. Deras facit hittills i år är ganska imponerande med noll förluster, två oavgjorda och hela 11 vinster. Man har bara släppt in två mål på 13 matcher och det positiva är väl att ett av de målen stod Vittsjö GIK för när Emily Gielnik nickade in bollen i början av andra halvlek i årets första möte i juni på Malmö IP. Den matchen förlorade vi med 3-1 men vi stod för en bra insats där vi kunde ta med oss många positiva saker till torsdagskvällens returmöte. Få har väl missat att Rosengård nästan bytt ut halva laget under sommarens transferperiod. Tränaren Jonas Eidevall och stjärnor såsom Nathalie Björn, Hanna Bennisson, Glodis Perla Viggosdottir, Anna Anvegård och svenska landslagets OS-nemesis Stephanie Labbé har dragit vidare mot nya utmaningar. Ny tränare i Reneé Slegers och nya spelare har tillkommit, dessa är dock inte lika namnkunniga och detta lämnade ett litet frågetecken efter sig. Ska man kunna prestera ett lika bra spel utan sina stjärnor? Det skulle dock inte ta så lång tid innan svaret på den frågan blev tydligt då man i förra omgången krossade KIF Örebro med hela 6-0 och därmed är man fortsatta favoriter till guldet.

Förra omgången i Växjö bjöd på en fin comeback av såväl Tove Almqvist, Michelle de Jongh och Ebba Wieder och hemma på IP lär vi får se de tre i de röda färgerna ännu en gång. I övrigt är alla utom Clare Polkinghorne friska, taggade och tillgängliga för spel. 

Matchen mot Växjö i fredags innehöll både ljuspunkter och saker att förbättra. Fortfarande har vi svårt att göra mål men så klart att det kommer att lossna så småningom. Chanserna finns där och så länge de gör det så kommer målen att komma. Kanske händer det nu på torsdag mot FC Rosengård?

Bergström om sina tankar inför matchen:

– Vi har en stark defensiv men har svårt att omsätta målchanserna till mål. Vi möter FC Rosengård som för tillfället är Sveriges bästa lag vilket blir en utmaning som heter duga. Vi är dock redo att prestera och kommer att göra allt för att få med oss ett bra resultat på vår hemmaplan.

Har du inte bokat din plats än så gör det! Det kommer att bli en härlig fotbollsmatch med stjärnglans som du inte vill missa.

Kämpa på, röd och blå!

Paulina Nyström lånas ut resten av säsongen

Som en del av klubbens strategi att alla spelare ska få bästa möjliga chans att utvecklas för att kunna bli sitt bästa har ett gemensamt beslut tagits med Paulina Nyström. Det innebär en utlåning till Eskilstuna United under resterande del av säsongen.

För att Nyström ska utvecklas som spelare behöver hon just nu speltid. Det är stor konkurrens på hennes position i Vittsjö GIK Hässleholm just nu och för att säkerställa att hon får den speltid som krävs för att gå vidare i sin utveckling så är detta rätt väg att gå.

Speltid i Damallsvenskan är viktigt för min utveckling jus nu och jag tror att jag får ut mest av min potential i miljön som Eskilstuna United erbjuder mig under den kommande andra halvan av säsongen. Beslutet om en utlåning gynnar både min utveckling som fotbollsspelare och Eskilstuna men även Vittsjö GIK som jag har kontrakt med över säsongen 2022.

Paulina Nyström

För att försöka få mer speltid åt Pao så väljer vi att under resten av säsongen låna ut henne till Eskilstuna United. Vi tror att detta blir en bra lösning för både klubb och spelare. Pao kommer att komma tillbaka till Vittsjö med mer rutin, fler spelade matcher och kommer bli en viktig del i lagbygget inför 2022.

Magnus Sångberg, sportchef

Vi önskar såklart Pao lycka till under sin tid i Eskilstuna och vi vet att de kommer ta hand om henne och stötta henne på allra bästa sätt.

För frågor kontakta
Magnus Sångberg, sportchef
070-511 31 60

Lättnader i publikfrågan eller inte, det är den stora frågan framöver

Kommer restriktionerna lätta tills nästa hemmamatch då vi tar emot serieledande FC Rosengård?

Den 7 juli hade vi 470 personer på plats när vi mötte KDFF. 2019 låg publiksiffran på dryga 1600. Det är enorma tapp vi gör på publikintäkterna, och vi vi kan bara hoppas att regeringen kommer att skjuta till ekonomisk hjälp så länge restriktionerna måste tillämpas.

Vi tog ett snack med Erika Nilsson, som haft hand om biljettförsäljningen hittills, och bad henne summera årets publikintag och intresset för biljetter.

Stör vi mitt i semestern?

Ingen fara, började mina fem veckors ledighet i måndags och har precis börjat komma in i mitt semesterflow. Det tar alltid några dagar att varva ner.

Hur har det varit att ta emot alla bokningar för biljetter hittills? Många andra väljer att använda bokningssystem, varför är vi manuella?

Bokningarna har varit väldigt roliga att ta emot, har haft väldigt många trevliga samtal och våra besökare där ute har verkligen varit positiva och hjälpsamma. Lite fel på vägen har det blivit, till första matchen exempelvis när min dator kapsejsade på matchdagens morgon när jag skulle skriva ut alla publiklistorna. Vilken panik! Men allt löste sig någorlunda till slut, haha.

Anledningen till att vi valt manuell hantering är att vi vill få in så många som möjligt och verkligen försöka få in publiken på sina favoritplatser, vi vill gärna försöka ge den servicen även om det ger en hel del extra arbete. Vi hoppas väl att det helt enkelt lönar sig i slutändan och att folk känner sig nöjda.

Länsstyrelsen var på besök senast vid matchen mot KDFF, vad var anledningen och har vi fått någon respons?

Jajamänsan, väldigt nervöst att bli granskad av en myndighet, dessutom på den första matchen med nya publikrestriktioner, så lite pirrigt. Vi fick bara till oss via ett mail att de ville komma och kika hur vi jobbade för att hålla ett så säkert evenemang som möjligt och såklart se om vi följde de bestämmelser som vi ska hålla med avstånd osv. Men de var över lag nöjda med oss och tyckte att vi verkligen ansträngt oss för att göra ett så bra evenemang som möjligt. Det finns dock alltid saker att göra bättre och vi fick lite tips både från dem och matchdelegaten Christel Brorsson som också gästade oss i detta härliga Skånederby. Grymt bra och underhållande match för övrigt! Önskar att vi kunnat ta in folk som vanligt men nu är det som det är.

Hur ser det ut nu inför nästa Skånederby, mot FC Rosengård den 26 augusti?

Ja det är frågan, Tegnell sa i morse senast att nya riktlinjer kunde komma i slutet av augusti, början på september, så vi får vänta och se helt enkelt och hålla tummarna. När det blir helt fritt med publikintag kommer vi att använda bokningssystem som övriga klubbar gör, men mer information kommer ut gällande det framöver. Jag tror att sittplatserna kommer att vara attraktiva och det känns som att intresset är stort fortfarande trots att vi haft ett publikuppehåll nu sedan 2020. Vi hoppas på fullsatt den dagen allting släpper!

Vi tackar för att du tog dig tid Erika och önskar dig en skön semester!

Stort tack! 
Sköt om er alla så ses vi i höst! ❤️💙

Summering av vårsäsongen

Vittsjö GIK Hässleholm har under de 12 omgångarna innan OS-uppehållet spelat 4-4-4, dvs 4 segrar, 4 oavgjorda och 4 förlorade matcher. Summerar vi vad detta genererat i poängväg så hamnar vi på 16 p och en 7:e plats i tabellen. Fördjupar vi oss ytterligare i tabellens siffror så har Vittsjö gjort 11 mål och släppt in endast 9 st på 12 matcher. Vad vi kan dra för slutsatser av detta nämner jag längre fram i texten.

OBOS Damallsvenskan har så här långt handlat om 2 lag, FC Rosengård och BK Häcken, som visat sig vara i en klass för sig. Rosengård har 6 p ner till Häcken som i sin tur har 5 p ner till Hammarby på tredje plats. Just 5 p är också vad Vittsjö har upp till den så hägrande tredjeplatsen som även denna säsong innebär CL-spel.

Nog om siffror. Nu undrar vi såklart om 16 p, 11 gjorda och 9 insläppta mål speglat det vi har fått bevittna på planen? Jag anser att vi som helhet ska vara nöjda med det slagläge vi har skaffat oss samt att Vittsjö, sin vana trogen, är ramstarkt defensivt. Släpper man in få mål är chanserna till vinster högre, minns bara 3:e platsen 2019 då vi endast släppte in 13 mål på 22 matcher. Men, framåt känns det väl som att målskyttet inte riktigt lossnat för Vittsjö. Med ”normal” utdelning gör vi något mål i Örebro och likaledes hemma mot Djurgården. Dessa 2 matcher får väl anses vara en plump i protokollet sett till målskyttet och poängskörden.

Vårens första match mot KDFF där vi föll med 1-0 är lättare att tugga i sig då det var en väldigt dålig match. Matchen förlorades inte på missade målchanser (vi hade knappt några) utan att det var helt enkelt en blek insats.

Slutsatserna av den statistik som redovisats får därmed bli att vi har spelat en ganska trevlig anfallsfotboll och skapat väldigt mycket chanser och lägen samt fasta situationer. Bakåt står vi väldigt bra och släpper inte gärna till så värst många farliga chanser till motståndarna. Vi har tagit ytterligare kliv jämfört med de senaste säsongerna spelmässigt, vi är trygga med bollen och spelar oss ofta fram via kanterna till bra avslutslägen då det behövs. Jag menar, en annan trygghet är ju att värdera lägena, när ska man fullfölja ett anfall och när ska man börja om och bygga nytt. Detta är definitivt en styrka!

Truppen kantades även denna säsong av några skador och skavanker inledningsvis. Inför de sista omgångarna innan uppehållet var dock hela truppen intakt och spelklara vilket var superhärligt. Lägger vi dessutom till att Michelle De Jong och Tove Almqvist ansluter direkt efter uppehållet och glädjande nog är även Ebba Wieder på gång tillbaka och förstår ni fotbollssupportrar, att Vittsjö stoltserar med en grym trupp inför hösten.

Jag vill till sist nämna rader kring den situation vi tvingats till gällande publiken. Fotboll ska såklart spelas inför en glatt hejande publik vilket dessvärre inte varit fallet i alla matcher. Man kan säga att vi har gått från 0 till 8 till 50 och avslutade med 470 åskådare mot KDFF. Så häftigt det var. Vänner, vi har säkert alla åsikter om och kring detta men det viktigaste är ändå att minska smittspridning och därigenom att rädda liv. Även om antalet åskådare varit mindre har Vittsjö alltid en trogen klack som hejar, trummar och skriker i vått som i torrt. Senast mot KDFF var nog enligt undertecknad ”all time high” från publiken sett till den stöttning som vi gav laget. Det var magiskt och underbart att få vara en del av det! Nu hoppas vi bara att restriktionerna kring pandemin släpps allt eftersom så att vi tillsammans kan uppleva många fler sådana magiska stunder tillsammans!

Vid pennan, Daniel Johnsson

Mållös derbyfest i den skånska kampen mot Kristianstad

Vårens derby, som KDFF vann med 1-0, var en sällsynt blek match från bägge lagen. Det andra derbyt var desto mer fartfyllt med böljande spel fram och tillbaka och flera farliga chanser från båda lagen. Matchen och inramningen denna kväll var definitivt värd mål men årets andra heta derby mot KDFF slutade mållöst.

Matchen i sin helhet är jämn och det känns väl ganska logiskt att de båda lagen får vars en poäng med sig och därigenom också kan gå på semester med en bra känsla och fint slagläge inför omstarten i augusti. Båda lagens tränare är nöjda med sina lags prestationer och framför allt defensivt är de båda lagen väldigt starka. Robert Bergström var efter matchen väldigt nöjd med sitt lag även om man inte följde matchplanen fullt ut.

”Vi ville starta matchen med hög press eftersom KDFF kom från en svidande storförlust senast mot BK Häcken. Där lyckades vi inte riktigt men efter en kvarts spel kommer vi in i det och tar tag i matchbilden. Det är endast ett avgörande i slutminuterna som fattas idag”, säger Robert och ler.

”- Det är också KDFF som inleder matchen bäst utan att skapa några riktigt heta målchanser sånär som på fasta situationer. Vi har tränat mycket på detta sedan senaste matchen och var väl förberedda på såväl Åslands hörnor som på Sveindis långa inkast”,  säger Bergström.

Just fasta situationer var matchen igenom det som skapade mest oro i båda lagens ramstaka försvarsspel. Både Vittsjö och Kristianstad skapade också många hörnor framför allt och på flertalet av dessa kunde det mycket väl blivit mål. Lagens täta och starka defensiv gör att vi inte får se så värst många andra chanser. Vittsjö har nu efter 12 spelade matcher endast släppt in 9 mål, endast Rosengård och Häcken har släppt in färre mål såhär långt in i OBOS Damallsvenskan.

Kristianstad hade denna kväll en tapper skara av supporters på plats bland de 470 åskådarna. Vi vet dock inte om ”storasyster” hördes eftersom ”lillasyster” hördes desto mer. Det var en fantastisk inramning och Tomas Mårtensson sken ikapp med solen efter matchen. Läktaren var verkligen fantastisk idag, den sanna bilden av den ”tolfte spelaren”.

Vi tackar alla i och runt laget för underhållningen och önskar alla en trevlig sommar. Vi önskar dessutom OS-spelarna från Australien, Emily och Clare, lycka till i Tokyo!

Omstarten av OBOS Damallsvenskan för Vittsjös del blir med bortamatch mot Växjö den 20:e augusti.

Tack för en trevlig och underhållande vårsäsong!

Vittsjöspelare till Bosön och landslagssamlingar

Svenska Fotbollförbundet med Förbundskapten för F06, Lotta Hellenberg, har kallat till Riksläger på Bosön. Ett landslagsförberedande utbildningsläger där vi hittar talanger från hela Sverige.

Bland de kallade hittar vi Hannah Sjödahl från Vittsjö GIK Hässleholm.

“Jag ser framemot att få mäta mig med de bästa i min ålder och att träffa talanger från hela Sverige. Det är en spännande utmaning och jag hoppas på lärorika och roliga dagar uppe på Bosön”, säger Sjödahl.

Robert Bergström, tränare säger: “- Roligt för henne och välförtjänt! Hannah är en spännande spelare för framtiden med en redan nu väl utvecklad teknik och spelförståelse”.

På Rikslägret, som pågår 1-5 augusti,  hittar vi även två spelare från vår samarbetsklubb FC Hessleholm, Alice Clarinsson och Emmy Thyberg. Grattis även till er!

Under OS-uppehållet här i sommar, 11-15 juli, kallas det också till samling för F18/03 läger i Göteborg. Samlingen blir den sista inför EM-kvalet som inleds i september (avgörs i Serbien). Bland de 21 spelare som förbundskapten Caroline Sjöblom har plockat ut hittar vi vårt senaste tillskott i truppen, Klara Nyberg!

“Jag är superglad och tacksam för att bli uttagen till F18´s landslagsläger i Göteborg. Jag ska göra mitt yttersta och ser det som en bra uppladdning inför den kommande höstsäsongen med Vittsjö GIK.

Flytten i Augusti ser jag mycket framemot och det känns roligt att träffa alla spelare och engagerade personer runt klubben igen!” “, säger Nyberg

Robert Bergström säger: “- Kul att hon är med i dessa sammanhang igen. Hon flyttar ner nu i sommar och det ska bli intressant att se hur hon fortsätter sin utveckling i vår miljö, Det är ett råämne som kan bli riktigt bra”.

Vi önskar våra tjejer lycka till!

Motståndarkollen: Hammarby IF

Då är det dags för ännu ett stockholmslag att ställa sig på motståndarens planhalva. Hammarby IF, den anrika klubben med anhängare och fans över hela Sverige, är nykomlingar i årets OBOS Damallsvenska och även våra motståndare i den 11:e omgången.

Det har gått väldigt bra för Hammarby under vårsäsongen och de är, inför omgången, placerade på en 4:e plats och skuggar både Kristianstads DFF och BK Häcken i kampen om CL-platserna bakom tabellettan FC Rosengård. Hammarby har åkt lite upp och ner mellan Damallsvenskan och Elitettan de senaste åren men inför förra säsongen så kändes det verkligen som att man från klubbens sida var beredda att satsa på att ta sig upp, hålla sig kvar och även utmana om topplaceringar. De värvade starkt inför säsongen 2020 och tog steget upp efter en stabil säsong. Inför denna säsongen spetsade man till laget lite med fler starka spelare såsom landslagsspelaren Madelen Janogy och mittfältarna Nina Jakobsson och Fanny Hjelm. Även KDFF:s australiensiska stjärna Elise Kellond-Knight valde att gå till Hammarby men då hon skadade korsbandet förra året väntar vi fortfarande på att se henne i den grönvita tröjan. Det är riktigt duktiga spelare man har adderat till sin trupp och det har också gett resultat hittills under säsongen.

Hammarby har visat sig vara ett lag som genom en bra djupledsorienterad fotboll och snabba omställningar kommer att vara ett lag att räkna med när vi summerar säsongen i höst. Tre av spelarna hittar vi dessutom på topp 10 i skytteligan så här långt, förutom Madelen Janogy är även Emma Jansson och Emilia Larsson målfarliga och gör mycket mål. Lägg därtill talangen Matilda Vinberg, en ung tjej som plockades från Enskede IF inför säsongen och har visat sig vara en väldigt lovande tjej som kan gå riktigt långt.  

I en intervju på Hammarbys hemsida inför matchen i helgen berättar den assisterande tränaren, Ludvig Axelsson, att trots att det gått så pass bra är det viktigt att behålla fötterna på jorden, vara noggranna och att man har mycket kvar att utveckla. När det gäller Vittsjö som lag säger han att det är ett bra och fysiskt lag som haft lite oflyt med resultaten.   

Som hobbyanalytiker/läktarexpert så hoppas vi på att Hammarbys snabba offensiv borde passa Vittsjö GIK bra. Vi har vår starkaste del i vår defensiv och om vi kan vinna boll i rätt läge när de har sina snabba omställningar kan det vara vi som drar nytta av deras sätt att spela? Eller vad tror ni?

Oavsett så blir det inte en enkel match att klå Hammarby.

Lagom till matchen på lördag släpps det på ännu mer publik på arenorna och näst efter vår egna klack så är väl Hammarbys den bästa och mest hängivna som finns i damallsvenskan. Det kommer att bli en bra stämning och inramning på Hammarby IP när domare Sandra Österberg blåser igång matchen. Vi är självklart revanschsugna efter förra veckans tråkiga resultat mot Djurgården. En match där spelet i stort sett sker på en planhalva och man bara går och väntar på att målen ska börja trilla in…men tyvärr går det inte alls som vi hoppats och snopet och väldigt orättvist så är det DIF som vänder norrut med poängen. Vi är spelförande, har tålamod, kommer runt på kanterna och är nöjda med mycket utom just det att målen inte kom. Kanske har det gnuggats avslut och pratats om skärpa i avsluten under veckans träningar? Men nu är det en ny omgång och vi tar med oss det positiva från i måndags, hoppas på en bra match och självklart tre poäng i bagaget på vägen hem till Vittsjö!

Visa dina färger – Visa att vi finns

För andra året i rad startade Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!

Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna. Svensk fotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser oss och tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är – och att vi är många – uppmanar vi till en digital folkfest.

Fotbollen betyder så mycket för så många – låt det synas!
Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier.
För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa dina färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution.Supportrarna är grunden för vår existens.

Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen.

Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda.

Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier.

Vi är många. Vi är en.
#visadinafärger

En uppmaning från:
Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar

AFC Eskilstuna                                                IF Elfsborg                                                Mjällby AIF
AIK                                                                   IFK Göteborg                                            Morön BK
Akropolis IF                                                     IFK Kalmar                                                Norrby IF
Alingsås FC                                                     IFK Norrköping                                         Piteå IF DFF
BK Häcken                                                      IFK Värnamo                                             Sundsvalls DFF
Bollstanäs SK                                                  IK Brage                                                    Trelleborgs FF
Borgeby FK                                                     IK Sirius                                                     Umeå IK FF
Brommapojkarna                                            IK Uppsala Fotboll                                    Varberg BoIS
Degerfors IF                                                    Jitex Mölndal BK                                      Vasalunds IF
Djurgårdens IF                                                Jönköpings Södra IF                                Vittsjö GIK
Eskilstuna United DFF                                    Kalmar FF                                                 Västerås SK
Falkenberg FF                                                 KIF Örebro DFF                                        Växjö DFF
FC Rosengård                                                 Kristianstads DFF                                    Älvsjö AIK FF
GAIS                                                                 Landskrona BoIS                                     Örebro SK
GIF Sundsvall                                                  Lidköpings FK                                          Örgryte IS
Halmstads BK                                                 Linköpings FC                                          Östers IF
Hammarby IF                                                  Mallbackens IF Sunne                              Östersunds FK
Helsingborgs IF                                              Malmö FF                                                  Svensk Elitfotboll
Elitfotboll Dam