Vittsjö Idrottspark

En vacker samlingsplats kring sjöar.

För att upprätta de nya kraven på läktare för damallsvenskan byggdes 2012 Vittsjö IP ut med platser för 1500 åskådare. I samband med detta så påbörjades också byggnationen av en ny friidrottsanläggning.

FAKTARUTA

Arkitekt: X
Byggherre: Ideell kraft av medlemmar
Publikkapacitet: 2 500 åskådare
Planmått: 105 × 65 meter
Plantyp: Naturgräs, 11 mot 11
Belysning: 600 lux
Kiosker: 2 stycken
Faciliteter: Kiosker, klubblokal, läktare med tak, ståläktare utan tak, pressrum, speakerbås, omklädningsrum, domarrum, toaletter
Parkering: I anslutning
Premiärmatch: VGIK vs Djurgårdens IF (2017)
Invigningsceremoni: 25 maj 2017

Adress: Västanvägen 22, 280 22 Vittsjö. Long/Lat: 56°20’40.4″N 13°38’24.1″E. Vägbeskrivning via Google Maps, Apple Maps eller Hitta.se.

Transport och parkering

När du anländer till Idrottsparken via Västanvägen finns två grusparkeringar med gott om platser direkt; en till vänster och ifall den är full en extra till höger. Parkeringsvakter visar dig ledig plats vid match.

För den som föredrar kollektivt resande trafikerar Pågatågen sträckan mellan Hässleholm och Markaryd som gör uppehåll vid Vittsjö station. Även Skånetrafikens busslinje 532 går via Vittsjö på samma sträcka. Därefter är det en frisk promenad till Idrottsparken på Västanvägen.

Bokningar

För att hyra någon del eller lokal av Idrottsparken kontaktar du kansli@vgik.se eller 0451-228 03. Se nedan för tillgänglighet.

Klubbstugan

Vittsjö Idrottspark AB

Vittsjö Idrottspark AB, även kallat Vipark, är ett helägt dotterbolag till Vittsjö GIK. Bolaget bildades inför klubbens premiärsäsong i Damallsvenskan och har till syfte att förvalta anläggningen för fotbolls- och friidrottsverksamhet.

Hässleholms kommun har bidragit med investeringsbidrag för att få anläggningen i så fint skick att klara Svenska Fotbollförbundets arenakrav. Bolagsstyrelsen består av ordförande Fredrik Snygg med ledamöter Sven-Erik Henriksson och Erika Nilsson, samt suppleant Claes Anglefalk.