Själ, hjärta och tradition.

Landsbygdsklubben som tog klivet in i finrummet.

Allt startade redan den 22 november 1933 när det bildades en idrottsförening i den lilla kurorten Vittsjö, två mil norr om järnvägsknuten Hässleholm. Men det skulle dröja nästan 50 år tills Kalle Olsson och numera bortgångne Göran Gunnarsson får uppdraget att dra igång en dam- och flicksektion inom föreningen. Bakgrunden var helt enkelt att herrarna saknade damer på sina årsfester. Sagt och gjort, Kalle och Göran satte upp affischer på byn och det blev starten till det som 21 år senare skulle leda hela vägen till Damallsvenskan.

Trots tuffa förutsättningar i början lät inte framgångarna vänta på sig och när Vittsjös tjejer för första gången deltog i Gothia cup 1984 tog man sig ända upp på prispallen och bärgade hem en bronsmedalj. Laget med tjejer födda 1972 tog hem hela turneringen två år senare och man stod högst upp på pallen ännu en gång 1988. Det framgångsrika laget är det som ligger till grund för dagens elitlag. Ytterligare två inteckningar i Gothia-bucklan 2004 och 2007 säger att Vittsjö GIK har stått som slutliga segrare i den anrika turneringen som varje år samlar över 1500 ungdomslag.

Vittsjö som förening bygger väldigt mycket på ideellt arbete och att vi arbetar tillsammans som en stor familj. Våra ledord själ, hjärta och tradition är ord som verkligen betyder något för oss som är verksamma inom klubben. Många som besöker oss antingen som spelare, publik eller volontärer vittnar om gemytligheten, omtanken och gemenskapen som genomsyrar vår förening.

Resan mot toppen

Vår resa mot toppen och svensk fotbolls finrum startade på allvar 2007 när vi gick upp i division 1 och etablerade oss som ett topplag. 2010 började också tankarna på riktigt att styras mot att vi kanske kan gå hela vägen. Det var då vår tränarguru Thomas Mårtensson kom till klubben och med hans hjälp gick vi obesegrade igenom Söderettan året därpå och avancerade till Damallsvenskan.

Vårt första år i högsta serien blev en succé. Vi var länge med och slogs i toppen, något som i stort sett ingen hade räknat med utan vi var nederlagstippade och i stort sett alla fotbollstyckare och experter var överens om att vi skulle få ett direkt respass tillbaka till Söderettan. Men vi skapade oreda och när halva säsongen hade gått benämndes vi som århundradets sensationsnykomling i Damallsvenskan och hade lämnat ett bestående avtryck i hela fotbolls-Sverige.

Resan har sedan dess fortsatt. Vi har varit ett lag som de flesta säsonger hållit till i tabellens mittskikt eller nedre halva. Inför säsongen 2019 var det återigen många tyckare och experter som trodde att vi skulle vara ett nedflyttningshotat lag och att vi skulle få slåss för vår överlevnad. Men vi skulle då göra vår bästa säsong hittills och när röken lagt sig landade vi på en tredjeplats.

6:a (V: 9, O: 3, F: 10)
Thomas Mårtensson, Ulf Palmquist
Årets tränare på Fotbollsgalan

8:a (V: 7, O: 6, F: 9)
Thomas Mårtensson, Simon Sjöfors

8:a (V: 7, O: 2, F: 11)
Thomas Mårtensson, Simon Sjöfors

9:a (V: 6, O: 6, F: 9)
Thomas Mårtensson, Denise Reddy

7:a (V: 5, O: 9, F: 8)
Tränare:
Thomas Mårtensson, Håkan Magnusson (Ingemar Nilsson)

10:a (V: 5, O: 8, F: 9)
Thomas Mårtensson, Anders Johansson

9:a (V: 7, O: 5, F: 10)
Thomas Mårtensson, Matthew Ross

③:a (V: 12, O: 5, F: 5)
Thomas Mårtensson, Stefan Ekstrand
Årets tränare på Fotbollsgalan

5:a (V: 9, O: 4, F: 9)
Thomas Mårtensson, Stefan Ekstrand

2021

I ricercatori di pfizer concentrano poi la loro ricerca su un altro argomento, sono arrivato da lui con un problema alla tiroide che tre medici non erano riusciti a comprendere. Il resto è solo questione di marketing, diabete rnpharmacy.com devono evitare l’uso di Lovegra e in particolare Sildenafil , che è il componente attivo di esso.

Thomas Mårtensson, Robert Bergström

antal gjorda mål

antal insläppta mål

antal seriepoäng