En sann rödblå Vittsjösupporter hoppas och tror såklart att Vittsjö ska kunna rubba serieledarna FC Rosengård på hemmaplan på en regntung matta på Vittsjö IP. Så blev inte fallet. Lika naivt förhoppningsfulla vi var innan, lika artigt bugar och bockar vi för Sveriges i särklass bästa lag efter matchen. 0-4 talar sitt tydliga språk, FC Rosengård är helt enkelt i en klass för sig detta året.

Vittsjö startar de inledande minuterna piggt och skapar redan efter ett par minuter en dubbelhörna som tyvärr inte resulterade i någon farlighet då båda hörnorna var för lågt slagna. Allt eftersom äter sig Rosengård mer och mer in i matchen och föga oväntat är det också bortalaget som är det spelförande laget. Vittsjö gör absolut en bra första halvlek och försöker verkligen spela sig fram genom ett stabilt Malmölag. Man hittar vid ett par tillfällen Clara i djupled men åter igen saknas det sista lilla extra i Vittsjös anfallsspel. 

Det tog 28 min innan Ria Öling hittade nätmaskorna bakom Sabrina i målet. Som ett brev på posten skickade sedan Sanne Troelsgaard in 0-2 ca 8 min senare och uppförsbacken var plötsligt brantare än Mount Everest för Vittsjö. Som sagt, Vittsjö gör absolut en fullt godkänd första halvlek, en halvlek som är riktigt bra och räcker långt mot alla andra lag i OBOS Damallsvenskan.

Inför andra halvlek gör Vittsjö ett byte där Briana Campos byter ut och en mer offensiv Tove Almqvist byts in. Ungefär samma scenario får vi bevittna i andra halvlek, Vittsjö gör en stabil och bra insats men Rosengård gör mål. Sanne Troelsgaard gör 0-3 innan Mimmi Larsson fastställer slutresultatet till 0-4. Det hjälpte alltså inte att tränarna Mårtensson/Bergström satsade på ett trippelbyte i mitten av andra halvlek.

För att rubba ett fantastiskt starkt lag som FC Rosengård med otaliga landslagsspelare och OS-silvermedaljöser i laget krävs det där lilla extra. Alla spelare måste ha årets hittills bästa dag, studsarna måste gå rätt, domaren måste blåsa på rätt håll, nedförsbacke och vinden i ryggen i bägge halvlekar. Skämt åsido, det är dock ungefär så det känns att möta FC Rosengård 2021, ett otroligt stabilt lag som är sjukt starka över hela banan. Man beundras faktiskt av deras passningsspel och individuella skicklighet. 3 passningar från eget straffområde till ett friläge i anfall är en omställning som det är svårt, för att inte säga omöjligt att värja sig mot.

Så sammanfattningsvis fotbollsvänner, hatten av för Sveriges bästa lag och beröm och applåder till ett Vittsjö som står upp bra och försöker matcha FC Rosengård i 90 min. Nu repar vi mod i drygt en vecka innan vi tar emot Eskilstuna lördag den 4 sept. Väl mött då alla rödblåa supporters som denna kväll uppmättes till 325 st.

Kämpa på Röd och Blå
Forza Vittsjö

Vid pennan,
Daniel Johnsson