Som en del av klubbens strategi att alla spelare ska få bästa möjliga chans att utvecklas för att kunna bli sitt bästa har ett gemensamt beslut tagits med Paulina Nyström. Det innebär en utlåning till Eskilstuna United under resterande del av säsongen.

För att Nyström ska utvecklas som spelare behöver hon just nu speltid. Det är stor konkurrens på hennes position i Vittsjö GIK Hässleholm just nu och för att säkerställa att hon får den speltid som krävs för att gå vidare i sin utveckling så är detta rätt väg att gå.

Speltid i Damallsvenskan är viktigt för min utveckling jus nu och jag tror att jag får ut mest av min potential i miljön som Eskilstuna United erbjuder mig under den kommande andra halvan av säsongen. Beslutet om en utlåning gynnar både min utveckling som fotbollsspelare och Eskilstuna men även Vittsjö GIK som jag har kontrakt med över säsongen 2022.

Paulina Nyström

För att försöka få mer speltid åt Pao så väljer vi att under resten av säsongen låna ut henne till Eskilstuna United. Vi tror att detta blir en bra lösning för både klubb och spelare. Pao kommer att komma tillbaka till Vittsjö med mer rutin, fler spelade matcher och kommer bli en viktig del i lagbygget inför 2022.

Magnus Sångberg, sportchef

Vi önskar såklart Pao lycka till under sin tid i Eskilstuna och vi vet att de kommer ta hand om henne och stötta henne på allra bästa sätt.

För frågor kontakta
Magnus Sångberg, sportchef
070-511 31 60