Såhär en match in i andra delen av säsongen 2021 är det dags för höstens kanske största utmaning på Vittsjö IP. Malmölaget FC Rosengård gästar IP och de gör det som serieledare med hela 9 poäng, i en något haltande tabell. Deras facit hittills i år är ganska imponerande med noll förluster, två oavgjorda och hela 11 vinster. Man har bara släppt in två mål på 13 matcher och det positiva är väl att ett av de målen stod Vittsjö GIK för när Emily Gielnik nickade in bollen i början av andra halvlek i årets första möte i juni på Malmö IP. Den matchen förlorade vi med 3-1 men vi stod för en bra insats där vi kunde ta med oss många positiva saker till torsdagskvällens returmöte. Få har väl missat att Rosengård nästan bytt ut halva laget under sommarens transferperiod. Tränaren Jonas Eidevall och stjärnor såsom Nathalie Björn, Hanna Bennisson, Glodis Perla Viggosdottir, Anna Anvegård och svenska landslagets OS-nemesis Stephanie Labbé har dragit vidare mot nya utmaningar. Ny tränare i Reneé Slegers och nya spelare har tillkommit, dessa är dock inte lika namnkunniga och detta lämnade ett litet frågetecken efter sig. Ska man kunna prestera ett lika bra spel utan sina stjärnor? Det skulle dock inte ta så lång tid innan svaret på den frågan blev tydligt då man i förra omgången krossade KIF Örebro med hela 6-0 och därmed är man fortsatta favoriter till guldet.

Förra omgången i Växjö bjöd på en fin comeback av såväl Tove Almqvist, Michelle de Jongh och Ebba Wieder och hemma på IP lär vi får se de tre i de röda färgerna ännu en gång. I övrigt är alla utom Clare Polkinghorne friska, taggade och tillgängliga för spel. 

Matchen mot Växjö i fredags innehöll både ljuspunkter och saker att förbättra. Fortfarande har vi svårt att göra mål men så klart att det kommer att lossna så småningom. Chanserna finns där och så länge de gör det så kommer målen att komma. Kanske händer det nu på torsdag mot FC Rosengård?

Bergström om sina tankar inför matchen:

– Vi har en stark defensiv men har svårt att omsätta målchanserna till mål. Vi möter FC Rosengård som för tillfället är Sveriges bästa lag vilket blir en utmaning som heter duga. Vi är dock redo att prestera och kommer att göra allt för att få med oss ett bra resultat på vår hemmaplan.

Har du inte bokat din plats än så gör det! Det kommer att bli en härlig fotbollsmatch med stjärnglans som du inte vill missa.

Kämpa på, röd och blå!