Vårens derby, som KDFF vann med 1-0, var en sällsynt blek match från bägge lagen. Det andra derbyt var desto mer fartfyllt med böljande spel fram och tillbaka och flera farliga chanser från båda lagen. Matchen och inramningen denna kväll var definitivt värd mål men årets andra heta derby mot KDFF slutade mållöst.

Matchen i sin helhet är jämn och det känns väl ganska logiskt att de båda lagen får vars en poäng med sig och därigenom också kan gå på semester med en bra känsla och fint slagläge inför omstarten i augusti. Båda lagens tränare är nöjda med sina lags prestationer och framför allt defensivt är de båda lagen väldigt starka. Robert Bergström var efter matchen väldigt nöjd med sitt lag även om man inte följde matchplanen fullt ut.

”Vi ville starta matchen med hög press eftersom KDFF kom från en svidande storförlust senast mot BK Häcken. Där lyckades vi inte riktigt men efter en kvarts spel kommer vi in i det och tar tag i matchbilden. Det är endast ett avgörande i slutminuterna som fattas idag”, säger Robert och ler.

”- Det är också KDFF som inleder matchen bäst utan att skapa några riktigt heta målchanser sånär som på fasta situationer. Vi har tränat mycket på detta sedan senaste matchen och var väl förberedda på såväl Åslands hörnor som på Sveindis långa inkast”,  säger Bergström.

Just fasta situationer var matchen igenom det som skapade mest oro i båda lagens ramstaka försvarsspel. Både Vittsjö och Kristianstad skapade också många hörnor framför allt och på flertalet av dessa kunde det mycket väl blivit mål. Lagens täta och starka defensiv gör att vi inte får se så värst många andra chanser. Vittsjö har nu efter 12 spelade matcher endast släppt in 9 mål, endast Rosengård och Häcken har släppt in färre mål såhär långt in i OBOS Damallsvenskan.

Kristianstad hade denna kväll en tapper skara av supporters på plats bland de 470 åskådarna. Vi vet dock inte om ”storasyster” hördes eftersom ”lillasyster” hördes desto mer. Det var en fantastisk inramning och Tomas Mårtensson sken ikapp med solen efter matchen. Läktaren var verkligen fantastisk idag, den sanna bilden av den ”tolfte spelaren”.

Vi tackar alla i och runt laget för underhållningen och önskar alla en trevlig sommar. Vi önskar dessutom OS-spelarna från Australien, Emily och Clare, lycka till i Tokyo!

Omstarten av OBOS Damallsvenskan för Vittsjös del blir med bortamatch mot Växjö den 20:e augusti.

Tack för en trevlig och underhållande vårsäsong!