Kommer restriktionerna lätta tills nästa hemmamatch då vi tar emot serieledande FC Rosengård?

Den 7 juli hade vi 470 personer på plats när vi mötte KDFF. 2019 låg publiksiffran på dryga 1600. Det är enorma tapp vi gör på publikintäkterna, och vi vi kan bara hoppas att regeringen kommer att skjuta till ekonomisk hjälp så länge restriktionerna måste tillämpas.

Vi tog ett snack med Erika Nilsson, som haft hand om biljettförsäljningen hittills, och bad henne summera årets publikintag och intresset för biljetter.

Stör vi mitt i semestern?

Ingen fara, började mina fem veckors ledighet i måndags och har precis börjat komma in i mitt semesterflow. Det tar alltid några dagar att varva ner.

Hur har det varit att ta emot alla bokningar för biljetter hittills? Många andra väljer att använda bokningssystem, varför är vi manuella?

Bokningarna har varit väldigt roliga att ta emot, har haft väldigt många trevliga samtal och våra besökare där ute har verkligen varit positiva och hjälpsamma. Lite fel på vägen har det blivit, till första matchen exempelvis när min dator kapsejsade på matchdagens morgon när jag skulle skriva ut alla publiklistorna. Vilken panik! Men allt löste sig någorlunda till slut, haha.

Anledningen till att vi valt manuell hantering är att vi vill få in så många som möjligt och verkligen försöka få in publiken på sina favoritplatser, vi vill gärna försöka ge den servicen även om det ger en hel del extra arbete. Vi hoppas väl att det helt enkelt lönar sig i slutändan och att folk känner sig nöjda.

Länsstyrelsen var på besök senast vid matchen mot KDFF, vad var anledningen och har vi fått någon respons?

Jajamänsan, väldigt nervöst att bli granskad av en myndighet, dessutom på den första matchen med nya publikrestriktioner, så lite pirrigt. Vi fick bara till oss via ett mail att de ville komma och kika hur vi jobbade för att hålla ett så säkert evenemang som möjligt och såklart se om vi följde de bestämmelser som vi ska hålla med avstånd osv. Men de var över lag nöjda med oss och tyckte att vi verkligen ansträngt oss för att göra ett så bra evenemang som möjligt. Det finns dock alltid saker att göra bättre och vi fick lite tips både från dem och matchdelegaten Christel Brorsson som också gästade oss i detta härliga Skånederby. Grymt bra och underhållande match för övrigt! Önskar att vi kunnat ta in folk som vanligt men nu är det som det är.

Hur ser det ut nu inför nästa Skånederby, mot FC Rosengård den 26 augusti?

Ja det är frågan, Tegnell sa i morse senast att nya riktlinjer kunde komma i slutet av augusti, början på september, så vi får vänta och se helt enkelt och hålla tummarna. När det blir helt fritt med publikintag kommer vi att använda bokningssystem som övriga klubbar gör, men mer information kommer ut gällande det framöver. Jag tror att sittplatserna kommer att vara attraktiva och det känns som att intresset är stort fortfarande trots att vi haft ett publikuppehåll nu sedan 2020. Vi hoppas på fullsatt den dagen allting släpper!

Vi tackar för att du tog dig tid Erika och önskar dig en skön semester!

Stort tack! 
Sköt om er alla så ses vi i höst! ❤️💙