Imorgon, lördag, är det dags att ta sig an Alingsås FC på hemmaplan. Det är tredje och sista matchen i årets gruppspel i Svenska cupen. Då vi förlorat matcherna mot FC Rosengård och mot Kristianstads DFF har vi inte längre någon chans att avancera till semifinal. Det betyder att vi kan fortsätta fokusera på att utveckla vårt spel och arbeta för att bli redo för säsongsstarten den 18/4.    

Vi möter alltså Alingsås FC, en relativt nystartad klubb som kom till när damsektionen i Holmalunds IF bröt sig ur för att satsa mot eliten 2017. I fjol slutade man på en sjundeplats i Elitettan med 39 inspelade poäng.  

Tränare Bergström låter hälsa att de vill spinna vidare på förra matchen och kommer att ösa på rejält mot Alingsås. 

– Vi har börjat mejsla ut våra positioner och roller på planen och skapat en större förståelse för vad vi vill göra.

En positiv nyhet är att Filippa Wallén är spelklar och kommer att vara med på lördag. Hon kommer att ersätta Julia Tunturi som dras med en mindre huvudskada och kommer inte till spel.

Matchen spelas på Österås konstgräs och är publikfri. Kämpa på röd och blå!