Följ oss

Hej, vad letar du efter?

Foto: Henrik Eberlund

Ordförande har ordet

Erika: “Men oj vad jag saknade publikens jubel och engagemang”

I detta pandemins år har vår halvapottenförsäljning tagit en hel del tid i anspråk. Alltifrån dagliga sms till face-2-faceförsäljning på ICA i Vittsjö och i Markaryd.

6 mål, 1 rött kort, 8 gula, en räddad straff och förhoppningar om en stängd serie.

Morgonen började i Markaryd på ICA för min del i kafeterian där det vanliga ”gubbgänget” var samlat. Grymma Vittsjöfans som är insatta i det mesta och som alltid köper massor av lotter.

Kaffe, fralla och allmänt snack om dagens form, skador och framtid.

Hem, packa dator, kamera och lotter och därefter bilfärd. Man hinner tänka väldigt mycket på de 14 minuter det tar att ta sig från Skansgatan till Vittsjö IP. Mest tänker jag på det som Madde fick höra av Folksam när hon ringde dom i ett skadeärende, ”det kan bli svårt att genomföra årets fotbollssäsong pga av alla skador”.

Så sant, så sant. Vår Tove Almqvist , Växjös Elin Karlsson och ev Stina Lennartsson(?), Piteås Selina Henriksson, Kopparberg Göteborgs Beata Kollmats, Djurgårdens Maria Hovmark är några exempel.

Säkert har vårens korttidspermittering påverkat då vi dragit ner tid i schemat för att två veckor innan seriestart dra igång för fullt, svårt att konstatera en syndabock men pandemin kan vi definitivt skylla på.

I år är det lika bra att stänga serien och göra en god förberedelse till nästa år genom att flytta upp två lag. Stänger vi serien redan nu behöver inga lag vara oroliga för att åka ur och kanske därmed kanske inte behöva ta ödesdigra beslut att spela spelare som är halvskadade för att inte tappa poäng. Våra trupper är anpassade för att spela 22 matcher på 8 månader – inte 5.

Det hade varit ett klokt beslut av Svenska Fotbollförbundet att stänga serien. Och humant. Det hade visat att man bryr sig om sina medlemmar och att man vill ha en fungerande liga även 2021.

Det är också en god idé att plocka upp två lag från Elitettan för att göra vår liga än starkare och kunna ta än mer plats i etern. Sportbladet gör ett strålande arbete och för oss som älskar damfotboll trillar det in nyheter på ett helt annat sätt nu än förut.

Framme på arenan för dagens dramatik.

Lagen börjar trilla in och luften är laddad inför det som komma skall.

97 minuter senare funderar jag på hur denna match hade blivit med publik. Det var en kamp på liv och död, ilska, glädje, hårt spel och gula gott som radades upp som ett pärlband. Sen kom ett rött, en ytterligare befarad skada, en räddad straff i slutsekunden och 1 poäng till oss. Vår första för säsongen och den gav definitivt mersmak!

Men oj vad jag saknade publikens jubel och engagemang. Jag hoppas innerligt att vi får ha publik någon gång i höst. Ett värdigt avslut på ett ännu så länge sargat och coronamärkt år.

Som sagt. Stäng serien redan nu, låt Champions Leagueplatser som vanligt vara plats 1 och 2 (och från 2020 även plats 3), plocka upp två lag från Elitettan och låt 12 lag bli 14.

2021, vi är så redo för dig!

Andra har också läst

OBOS Damallsvenskan

Hemmalaget var betydligt bättre än gästerna matchen igenom men hade stora problem att göra mål. Matchen slutade oavgjort 1-1.

OBOS Damallsvenskan

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores.

OBOS Damallsvenskan

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas.

partners

Huvudsponsorerna kör på ytterligare ett år

Copyright © 2021 Vittsjö GIK. Alla rättigheter reserverade.